Foto: Daniel Kwon
Jag är en konstnär och filmskapare som är verksam i Stockholm. Jag arbetar övervägande med teckning, men även med animation och video. Mina arbeten kretsar ofta kring olika former av dokumentation, som dagboksteckningar, ljudinspelningar, videoklipp eller fotoalbum. Jag inspireras av det vardagliga och till synes oansenliga, som när man tittar närmare innehåller allt som det innebär att vara människa.
Jag är nyfiken på vad det är att teckna, vad som händer när man tecknar snabbt eller långsamt, vad en teckning kan göra i en berättelse, eller i en relation. Jag balanserar mellan teckning som aktivitet och som artefakt, som verb och substantiv. 

Även inom arbete med video använder jag mig av teckningar, och experimenterar med berättelser i ljud och bild. Jag har en bakgrund som klassiskt skolad animatör och har jobbat länge på både studios och som frilans, och jag har en MFA i animation från Stockholms Dramatiska Högskola. 

Min ateljé ligger i Årstaberg, inom wip:stockholm ateljéförening. Är du intresserad av min konst, kontakta mig genom formuläret nedan, eller på annika[at]annikabergstrom.com! Här nedan når du också mina sociala kanaler.
Submit
Thank you for your message!
Back to Top